Bolond lukból bolond Szél fú!

2020 szeptember végén Dúró Dóra ledarálta a “Meseország mindenkié” című buzi mesekönyv egy példányát. Az esemény komoly vitát váltott ki, amire válaszul az RTL Klub még azon év december 21-én sugározni kezdte a Háttér Társaság érzékenyítő kisfilmjének egyes részleteit. Az egyik verzióban Szél Dávid pszichológus mosdatja a szivárványcsaládokat, és tagadja a homoszexualitás káros hatásait. Nyilván nincs semmi meglepő abban, hogy a sok ezer magyar pszichológus közt van olyan is, aki nem tartja károsnak a homoszexualitást vagy a szivárványcsaládok létezését.

Azonban az már szákonkérhető Szél Dávidon, hogy nulla tudományos eredménnyel, csak egy szimpla diplomával a zsebében, miért kérdőjelezi meg a nála sokkal szélesebb ismeretekkel, és sok évtizedes kutatómunkával rendelkező tudósok eredményeit. Szél Dávid csak egy diplomás agitátor, aki félredobta a tudományosság minden kritériumát, és személyes meggyőződésből a meleglobbi önkéntes ügynökévé vált.

Mellesleg nem csak nekünk tűnt fel, hogy Szél nem több egy (diplomás) bloggernél. Néhány hete a Mandiner újságírója, Szilvay Gergely kritizálta Szél tudománytalan kijelentéseit és meglehetősen szegényes publikációs listáját. (Szél könyvei bogbejegyzéseinek gyűjteményes kiadásai.) https://mandiner.hu/cikk/20220204_szel_david_pszichologia

Mivel Szilvay alaposan bemutatta Szél szerénytelen személyiségét, és meglehetősen szerény tudományos ismereteit, mi most csak egy másik, nem kevésbé negatív oldalára kívánjuk felhívni a figyelmet. Akik hallottak a botrányos Sipos Pál-ügyről, vagy látták a “Visszatérés Epipóba” című dokumentumfilmet, azok tisztában vannak vele, hogy Magyarországon létezett egy tábor, ahová az ország liberális (elsősorban zsidó) elitjének gyermekei jártak.  

Szél Dávid a “Visszatérés Epipóba” című dokumentumfilmben. Az eszelős tekintet torz lelket takar.

Sipos Pál a legmenőbb gyermektábort hozta létre, ahol karizmatikus személyiségével az általa kiválasztottakat a bűvkörébe vonta – majd szexuálisan abuzálta. Ebbe a táborba járt Szél Dávid is. Azt nem tudjuk, Sipos zaklatta-e Szélt, de a dokumentumfilmből és a már idézett újságcikkből is egyértelműen kiderült, hogy Sipos áldozatai később falaztak neki. Vagyis Stockholm-szindrómában szenvedtek, és szenvednek közülük nagyon sokan még ma is. Minden bizonnyal ez történt Szél Dáviddal is. Képtelen feldolgozni az őt ért traumát, ezért inkább beépítette személyiségébe a homoszexualitás tolerálását, sőt, a védelmét is.

Szél Dávidnak, ha már pszichológusnak ment, elsősorban saját magát kéne kezelnie, és nem a társadalmat mérgeznie a beteg gondolataival. 

Végül pedig szeretnénk emlékeztetni olvasóinkat, hogy nincs olyan, hogy “meleg gén”: https://www.nature.com/articles/d41586-019-02585-6