Miközben a leszbikus Jennifer Hart halálba vezette hat adoptált gyermekét, a felesége annak nézett utána, mennyire fognak majd szenvedni

(A CNN cikkét lényeges változtatás nélkül tesszük közzé, megjegyzésekkel.)

A részeg Jennifer Hart a családi terepjárót vezette, benne hat [adoptált] gyermekével, miközben a felesége [egy leszbikus párról van szó], Sarah, az anyósülésen ülve annak nézett utána, hogyan vethetne véget az életének. Azon a márciusi napon [2018-ban] Jennifer egy harminc méter magas szikláról a mélybe hajtott a családi terepjáróval. A tragédia, mely nyolc életet követelt, számtalan kérdést vetett fel családon belüli erőszakról és gyilkosságról.

Miközben autójukkal a szakadék felé haladtak, Sarah ilyen keresésekkel volt elfoglalva: “Milyen könnyen tudnám túladagolni magam legális gyógyszerekkel?” “500 mg Benadryl meg tud ölni egy 56 kilós nőt?” “Mennyi idő alatt lehet meghalni egy süllyedő autóban?” Az egyik utolsó keresése egy olyan kutyamenhely volt, ahol nem altatják el a befogadott kutyákat.

A bíróság szerint meg akarták ölni mind a hat fogadott gyermeküket.

A horrorisztikus részletek azután derültek ki, hogy a halottkém esküdtszéke egyhangúlag megállapította, Jennifer és Sarah Hart meg akarta ölni magát, és mind a hat adoptált gyermeküket. (Markis 19, Jeremiah és Abigail 14, Devonte 15, Hannah 16 és Ciera 12 évesek volt.)

Az ideális liberális család. Két leszbikus nő, adoptált gyerekek, nulla férfi.

Elsőre az eset érthetetlennek tűnik, hiszen számtalan fotó készült róluk, amint azonos pólót viselnek és széles mosollyal néznek a kamerába. Azonban ahogy a médiaérdeklődés fokozódott, egyre több részlet derült ki a “család” közel sem idilli életéről. A gyerekek többször próbáltak segítséget kérni a szomszédoktól, és többen is azzal vádolták a két nőt, hogy éheztették és verték adoptált gyermekeiket.

A halottkém vizsgálata feltárta, hogy mi vezetett odáig, hogy Jennifer és Sarah megölje magát és a gyerekeket is. A leszbikus pár egy takaros házban lakott, amit nemrég újítottak fel. De amíg Sarah és Jennifer szobája gazdagon díszített volt, a gyerekeké meglehetősen csupasz és egyszerű. Nyilatkozta Jake Slates, a Kaliforniai Autópálya-rendőrség nyomozója.

A nyomozóknak az is feltűnt, hogy az összes holmijuk otthon maradt, és még fogkefét sem vittek magukkal a kétnapos útra. “Véleményem szerint Sarah és Jennifer összetört a nyomás alatt” – nyilatkozta Shannon Barney hadnagy, a Mendocinoi Megyei Sheriff Irodájának alkalmazottja. “Oda jutottak, hogy végül tudatosan úgy döntöttek, megölik magukat és a [fogadott] gyerekeiket is.” [Azt már persze nem vizsgálták, hogy természetellenes nemiségük milyen pszichés károkat okozott nekik.]

Amikor Jennifer a 101-es főúton vezetett, már öt sör volt a szervezetében, ami elég volt ahhoz, hogy nehezen tudjon funkcionálni. Szemtanúk szerint Jennifer ritkán fogyasztott alkoholt. Slates szerint azért ivott ennyit, hogy elég bátorságot szedjen össze a tettéhez. “A szemtanúk beszámolói alapján azt gondolom, úgy érezték, ha a gyerekek nem lehetnek az övéik, akkor inkább senkié se legyenek” – mondta Slates.

Napokkal a tragédia előtt a gyermekvédelmi szervek egy segélyezési csekk miatt keresték a családot. De aznap senki sem nyitott ajtót, mert már úton voltak a végzetük felé.

Már két évvel azután, hogy a leszbikus pár adoptálta az első gyermeket, több bejelentés érkezett a Minnesotai rendőrséghez. Először 2008-ban hívták őket, amikor az egyik gyerek szólt egy felnőttnek, hogy Jennifer megütötte a karját, de az ügyet lezárták azzal, hogy a gyerek csak elesett. 2011-ben Sarah Hart bűnösnek vallotta magát családon belüli erőszak vádjában, miután beismerte, hogy az egyik gyermeket a kád széle fölött elfenekelte. Miután Woodlandba (Washington állam) költöztek, a gyerekek éjszaka átjártak a szomszédba segítséget és élelmet kérni. Az egyik bejelentés szerint a gyerekeknek rasszista megjegyzéseket is el kellett tűrniük.

Szemtanúk szerint a gyerekek “rendkívül fegyelmezettek voltak, egészen robotszerűek”. Március 23-án a szomszéd kihívta a gyermekvédelmet, hogy nézzenek rá a családra. Másnap beültek a családi autóba, és Kaliforniába indultak.

Először Sarah, Jennifer és három gyermek holttestét azonosították. Jennifer részeg volt, Sarah és a két másik gyerek vérében pedig diphenhydramine volt, ami a Benadryl egyik hatóanyaga. Ciera testét két héttel később találták meg a parton. Egy láb maradványait is megtalálták egy cipőben, de hosszú ideig nem tudták beazonosítani. Végül a DNS vizsgálat megállapította, hogy Hannához tartozott. Devonte-t továbbra is eltűntként tartják nyilván, valószínűleg ő is meghalt a többi gyerekkel együtt.

Jennifer és Sarah már nem tudnak számot adni a tetteikről, öngyilkosság miatt lezárták az ügyüket, míg a gyerekek esetében gyilkosság miatt. Thomas Allman sheriff szerint már csak egy valamin tudnak változtatni: A családon belüli erőszak felett többé nem hunyhatnak szemet. Öt állam is érintett volt az örökbefogadások során valamint a zaklatási ügyekben. “Mik azok a rendszerhibák, amik miatt nem lehetett mindezt megakadályozni?” – kérdi Allman. “A gyermekbántalmazásoknak nincs nemzeti adatbázisa.” Ez, Allman szerint “fel kell hogy nyissa a törvényhozók szemét.”

Forrás: https://edition.cnn.com/2019/04/06/us/hart-family-crash-inquest-searches/index.html