Anyakönyveik elégetésével tiltakoztak transznemű emberek – A Mérce cikkét boncolgatjuk

Születési anyakönyvi kivonataik elégetésével tiltakoztak transznemű emberek pénteken a Hősök terén az Áder János által csütörtökön aláírt új törvény ellen, ami már nem teszi lehetővé számukra, hogy hivatalosan is megváltoztathassák a nevüket és nemüket irataikban. – írja a szélsőliberális, gender-támogató Mérce.

A Budapest Pride által szervezett megmozdulás célja az volt, hogy felhívják a figyelmet, az államnak nincs joga olyan néven nyilvántartani embereket, ami nem az övék. A törvény 33. paragrafusa gyakorlatilag megtiltja a transzneműséget Magyarországon: jogszabályba foglalták, hogy mostantól nem lehet hivatalosan nevet és nemet változtatni, továbbá a törvény azt mondja ki, hogy a biológiai nemet tekintve csak férfiak és nők léteznek, ezáltal is még inkább figyelmen kívül hagyva az interszex emberek létezését.” – folytatják cikküket.

Sajnálatos módon nehéz egyes életre alkalmatlan személyeknek elfogadni azon biológiai tényeket, melyek most a kormány tényként kezelt. Miért is ne tette volna, hiszen a hasonló gender elméletek a lehető legkárosabbak a jövőgenerációjának fejlődését tekintve, mely veszélyezteti az egészséges gondolkodást és kihat a demográfiai helyzetünkre.

A szervezet figyelmeztet, a jogi nemváltoztatás lehetőségének betiltása nem csak alkotmányellenes, de drasztikus hatással is van az érintettekre: a Háttér Társaság kutatása szerint a magyar transznemű emberek 24%-a kísérelt már meg öngyilkosságot azért, mert kilátástalannak ítélte meg az életét, 40%-ukat pedig rúgták már ki amiatt, mert transznemű.

Mondjuk ha nem mutogatnák magukat heti szinten és nyilvánulnának meg minden Pride rendezvényen deviáns módon, talán a többségi társadalmat se érdekelné a szexuális beállítottságuk, de ezzel a devianciával a legtöbbször párosul a feltűnési viszketegség, melyet a Budapest Pride felvonulásokon szoktak kiélni a legdrasztikusabban. Mint minden témában, itt is meg kell említenünk azt a korrekt (de sajnos csekély) réteget, akik homoszexuális létükre nyilvánosan is elhatárolódnak az ilyen figyelemfelkeltő vonaglásoktól, hiszen elmondásuk szerint a szexuális beállítottság teljes mértékben magánügy és nem a nyilvánosságra tartozik.

A Budapest Pride szerint a transznemű közösség tagjai alapvetően súlyos munkahelyi és egészségügyi diszkriminációnak vannak kitéve, ha nem jutnak hozzá a számunkra megfelelő iratokhoz, és a helyzet súlyos romlásnak indulhat, hiszen minden egyes hivatalos irat felmutatásakor magyarázkodniuk kell, így olyanokkal is kénytelenek beszélni a transzneműségükről, akikkel alapvetően nem osztanák ezt meg.

És ez az a pont, amikor a gender-harcosok egyáltalán nem érzik a dolog komolyságát, hogy egy esetleges egészségügyi vizsgálatnál hatalmas szerepet játszik a páciens neme. Például egy terhességi teszt elvégzésénél a megnövekedett hCG szint a nőknél terhességet, férfiaknál hererákot jelent. A biológiai (valódi) nem eltitkolása ilyen esetben akár az adott páciens életébe is kerülhet, mert ő “büszkeségből” nem szeret a neméről beszélgetni kezelőorvosával.

Ahogy arról beszámolt a liberális Mérce, nemrég Áder János rezidenciája előtt akcióztak transznemű aktivisták, felszólítva a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvényt. Miután ez mégis megtörtént, a pénteki akción a szervezők bejelentették: nem hagyják, hogy a magyar kormány kénye-kedve szerint megfossza a transznemű embereket alapvető jogaiktól. Ezért felszólították Kozma Ákost, az Alapvető Jogok Biztosát, hogy küldje az Alkotmánybíróság elé a törvényt.

Érdekes, hogy egyszer a jogaikért küzdenek, most meg azért panaszkodnak mert a magyar kormány megfosztotta őket tőlük. Van gond a fejekben, ha a saját maguk által kreált szexuális irányultság mellé még az aktuális törvényi normákkal sincsenek tisztában. Lehet egyszer el kéne olvasni az Alaptörvényt és egy normálisan gondolkodót megkérni, hogy segítsen értelmezni számukra.

„A jogi nemváltás ellehetetlenítésével a kormány emberéletekkel játszik. Amíg nem kívánják az ország becsületes adófizető és hazaszerető polgárait emberszámba venni, és egyenlő partnerként kezelni, addig az egyetlen lehetőségünk, hogy az Alkotmánybíróság, illetve az Európai Emberi Jogok Bírósága előtt kényszerítsük őket párbeszédre. Ez meg is fog történni.”– mondta egy transznemű aktivista.

Szörnyű belegondolni, hogy amíg a magyar egészségügyi dolgozók (orvosok, ápolók, mentősök) 110%-os teljesítménnyel küzdenek a korona-vírus által okozott helyzettel, addig az önző LMBTQIP+ aktivistáknak erre van idejük, hogy a betegségük gyakorlati kielégítésén munkálkodjanak és tucatnyi levélben panaszkodjanak mindenféle európai szervezetnek/bizottságnak.

De mit is várunk olyanoktól, akik még saját maguk identitásával sincsenek tisztában, hogy lennének bármilyen más helyzettel…

Antigender.org