A Momentum EP-képviselői a melegeket siratják

A homofóbia elleni világnap alkalmából a Momentum két címeres hazaárulója is megosztotta a gondolatát a közösségi oldalon.

Cseh Katalin szerint a magyar leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex közösség számára a korlátozások nem érnek véget ma éjfélkor. Megtudhatjuk a bejegyzéséből, hogy a buzik nincsenek biztonságban ma Magyarországon. Sőt folytatja egy kis fideszezéssel:

Az elmúlt évek során ráadásul a kormányzat a leggusztustalanabb haszonszerzési játszmázással az LMBTQI közösség jogainak további csorbításával próbált demonstratív módon szembehelyezkedni politikai ellenfeleikkel és az általuk oly nagyon lenézett európai uniós normákkal. Egyenlőség, elfogadás, szabadság – a kormány számára ez mind-mind szitokszónak számít.

A szokásos mantrát sem felejtette el leírni, ami nettó hazugság:

A koronavírus-járvány árnyékában benyújtott salátatörvény 33-as paragrafusa tökéletes példa a kormány embertelen cinizmusára – a transznemű emberek életének megnehezítésének természetesen semmi köze nincs a járvány elleni védekezéshez, uszításra azonban kiválóan alkalmas.

Donáth Anna a jól bevált ellenségképpel kezdi a bejegyzését:

Hiába változik pozitív irányba Európa társadalmainak hozzáállása az LMBTQ-közösségekhez, közben újra valódi hatalommal rendelkező politikai csoportok, több esetben pedig uniós tagállamok kormányai nézték ki maguknak az LMBTQ-közösséget ellenségképnek.

Majd szélsőséges politikai erők támadásáról beszél, akik politikai haszonszerzésből uszítanak. Donáth Anna így értelmezi a normalitás melletti kiállást.

Forrás: Vadhajtások